Ik heb een bijdrage mogen leveren aan de SNGFSTVL & Strips, een stripalbum uitgebracht door Dolly Bellefleur en Margreet de Heer rondom het Eurovisie Songfestival 2021 in Nederland! Het is een dikke verzameling met allemaal vette en uiteenlopende stripmakers erin, waar ook de Volkskrant en het NRC met enthousiasme over schreven.

Voor mijn 2 pagina’s strip heb de kans gekregen om samen met dr. Florian Cramer te kijken naar de economische impact van het festival en de gentrificatie die daaromheen plaatsvindt. Maar dat betekent niet dat het allemaal politiek gestrip is, het is een heel vrolijke bundel geworden met allemaal verschillende perspectieven op Eurovisie, en in prachtige tekenstijlen. Het is tof om tussen zulke gevestigde striptekenaars te staan. Jeangu Macrooy kan overigens zelf heel mooi tekenen, wist je dat?
Je kunt de SNGFSTVL & Strips hier bestellen!